Bästa aktiviteterna i Stockholm: Din guide för att upptäcka den svenska huvudstaden

Bästa aktiviteterna i Stockholm

blog authorBy Johanna Hansen shield verification Verified Expert

  Stockholm, Sveriges pulserande huvudstad, erbjuder en rikedom av upplevelser och sevärdheter som kommer att förtrolla dig. Oavsett om du är en historieentusiast, en konstälskare, en matälskare eller en äventyrare utomhus har Stockholm något att erbjuda för alla. 

  I den här artikeln tar vi dig med på en resa genom de bästa sakerna att göra i Stockholm, där vi framhäver dess främsta attraktioner, unika upplevelser och dolda pärlor. Gör dig redo att fördjupa dig i skönheten och charmen hos denna fantastiska stad.  

  1. Gamla Stan: Utforska Stockholms Gamla Stad 

  Stig in i Stockholms historiska hjärta när du utforskar de smala kullerstensgatorna, färgglada byggnaderna och charmiga torg i Gamla Stan. Förlora dig själv i den medeltida atmosfären, besök den majestätiska Stockholms domkyrka och botanisera i de unika butikerna och konsthantverksbutikerna. 

  Njut av en kopp kaffe på något av de mysiga caféerna eller smaka på traditionell svensk mat på i en av de bästa restaurangerna i Stockholm. Gamla Stan ger en glimt av Stockholms rika historia och är definitivt en av de bästa sakerna att göra i Stockholm. 

  bästa sakerna att göra i stockholm

  1. Vasa Museet: Förundra dig över ett forntida skepp 

  Förundra dig över det otroliga skeppet Vasa, ett krigsfartyg från 1600-talet som sjönk på sin jungfrufärd och bärgades århundraden senare. Förundra dig över dess intrikata sniderier och lär dig om dess ödesdigra resa. Vasa Museet är en av Stockholms främsta attraktioner och ett måste för historieentusiaster. 

  1. Skansen: Steg in i Sveriges förflutna 

  Upplev ett levande friluftsmuseum på Skansen, där historien kommer till liv. Utforska de charmiga gamla byggnaderna, träffa traditionella svenska hantverkare och interagera med nordiska djur. Skansen erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dig i Sveriges förflutna och är en rolig sak att göra i Stockholm.  

  View this post on Instagram

  A post shared by Skansen (@skansen)

  1. ABBA: The Museum: Dansa till den svenska popens rytm 

  Fördjupa dig i världen av ABBA, en av Sveriges mest ikoniska musikgrupper, på ABBA: The Museum. Dansa till deras största hits, beundra deras kostymer och delta till och med i en virtuell scenframträdande. ABBA: The Museum är en rolig och interaktiv upplevelse för musikälskare som besöker Stockholm.  

  1. Djurgården: Upptäck en grön oas i staden 

  Fly från stadens brus och stress och koppla av på Djurgården, en fridfull öoas med stora grönområden och fantastisk utsikt över vattnet. Njut av en lugn promenad eller cykeltur genom den grönskande Djurgården-parken, besök de historiska byggnaderna eller ha en picknick i de vackra trädgårdarna. 

  Djurgården är den perfekta platsen för avkoppling och att njuta av naturen, och det är en av de bästa sakerna att göra i Stockholm.

  Djurgården

  1. Kungliga Slottet: Upplev svenska kungligheter 

  Förundra dig över storheten hos Kungliga Slottet, den svenska kungafamiljens officiella residens. Ta en guidad tur för att utforska de praktfulla kungliga lägenheterna, beundra den fantastiska Kungliga Kapellet och bevittna den fascinerande vaktparaden. 

  Kungliga Slottet ger en glimt av Sveriges kungliga historia och är bland de bästa sakerna att göra i Stockholm. 

  1. Fotografiska: Njut av konst och fotografi 

  Fördjupa dig i världen av samtida fotografi på Fotografiska, ett av världens största fotografi-museer. Utforska fängslande utställningar med internationellt erkända konstnärer, delta i workshops och föreläsningar och njut av panoramautsikten över Stockholm från museets café på översta våningen. Fotografiska erbjuder en unik kombination av konst, fotografi och hisnande stadsvyer. 

  View this post on Instagram

  A post shared by Fotografiska (@fotografiska)

  1. Moderna Museet: Fördjupa dig i samtida konst 

  För de som älskar konstnärliga saker att göra i Stockholm, våga upptäcka den levande världen av modern och samtida konst på Moderna Museet. Beskåda verk av erkända konstnärer som Picasso, Dalí och Warhol och utforska tankeväckande utställningar som utmanar gränserna för konstnärligt uttryck. 

  Moderna Museet visar det bästa av svensk och internationell samtida konst och är ett måste-besökt resmål i Stockholm. 

  1. Stockholms skärgård: Kryssa genom öparadiset 

  Ge dig ut på en naturskön båttur och utforska den fantastiska Stockholms skärgård, en av de mest kända öarna i Sverige, bestående av över 30,000 öar, skär och klippor. Förundra dig över de pittoreska landskapen, simma i kristallklart vatten och njut av en picknick på en avskild ö. Stockholms skärgård erbjuder en fridfull flykt och är en av de bästa sakerna att göra för naturälskare som besöker Stockholm.

  Stockholmer Archipel

  1. Drottningholms Slott: Upplev kunglig prakt 

  Upplev den kungliga prakt på Drottningholms Slott, en UNESCO-världsarvslista och den svenska kungafamiljens privata residens. Utforska de vackra slottsträdgårdarna, beundra de eleganta interiörerna och bevittna en föreställning på Drottningholms Slottsteater, den äldsta bevarade teatern i Europa. 

  Drottningholms Slott erbjuder en kunglig upplevelse och är bland de bästa sakerna att göra i Stockholm.

  stockholm-Drottningholm

  1. Nordiska Museet: Dyk in i nordisk kultur 

  Fördjupa dig i Sveriges och den nordiska regionens rika kulturarv på Nordiska Museet. Upptäck traditionella dräkter, utforska utställningar om svensk folktro och sedvänjor och lär dig om historien och kulturen hos samiska folket. Nordiska Museet ger en omfattande bild av nordisk tradition och kultur och är ett måste-besökt resmål i Stockholm. 

  1. Södermalm: Utforska det trendiga distriktet 

  Ge dig ut i Södermalm, ett trendigt distrikt känt för sin livliga atmosfär, vintagebutiker och livliga nattliv. Bläddra bland unika butiker, njut av kaffe på trendiga caféer och upplev den konstnärliga stämningen. Södermalm är en levande stadsdel som erbjuder en mix av historia, kultur och samtida stadsliv i Stockholm.

  Södermalm, svenska

  1. Monteliusvägen: Beundra panoramautsikten 

  Bland de bästa aktiviteterna i Stockholm kan du ta en avslappnad promenad längs Monteliusvägen, en naturskön promenadväg som erbjuder hisnande panoramautsikt över Stockholms historiska horisont. 

  Promenera längs den väg som är kantad av charmiga trähus och njut av den fantastiska utsikten över staden, inklusive Gamla Stans spiror och de skimrande vattnen i Mälaren. Monteliusvägen är en dold pärla och en av de bästa platserna för att fånga minnesvärda fotografier av Stockholm.

  Monteliusvagen

  1. Gröna Lund: Ha kul på Stockholms äldsta nöjespark 

  Ge dig hän åt din inre äventyrare på Gröna Lund, Stockholms äldsta nöjespark. Känn adrenalinet flöda på spännande berg- och dalbanor, njut av klassiska tivolispelet och upplev livekonserter med kända artister. Med sin livliga atmosfär och ett utbud av attraktioner för alla åldrar garanterar Gröna Lund en dag fylld med glädje och spänning.

  Saker att göra i stockholm guide

  1. Kungliga Operan: Njut av världsklassföreställningar 

  Letar du efter något mer stillsamt att göra i Stockholm? Fördjupa dig i operans och balettens värld på Kungliga Operan, en prestigefylld institution som är känd för sina enastående föreställningar. 

  Delta i en fängslande opera- eller balettproduktion i den praktfulla miljön i Kungliga Operahuset och upplev magin med liveframträdanden av talangfulla artister från hela världen. Kungliga Operan erbjuder en verkligt förtrollande kväll i Stockholm.  

  1. Stockholms Stadshus: Förundra dig över arkitektonisk prakt 

  Förundra dig över den arkitektoniska prakt hos Stockholms Stadshus, en av stadens mest ikoniska landmärken. Ta en guidad tur för att utforska de vackra salarna, inklusive Blå hallen och Gyllene hallen, som är prydda med magnifika mosaiker. 

  Missa inte chansen att klättra upp i Stadshustornet för panoramautsikt över Stockholms horisont. Stockholms Stadshus är ett vittnesbörd om svensk hantverksskicklighet och en måste-se-attraktion i Stockholm!

  Topp saker att göra i Stockholm

  1. Junibacken: Njut av Astrid Lindgrens värld 

  Stig in i den magiska världen av Astrid Lindgrens älskade karaktärer på Junibacken. Utforska interaktiva utställningar, åk Tåget till Villa Villekulla där Pippi Långstrump bor och fördjupa dig i de förtrollande berättelserna från svensk barnlitteratur. 

  För de som reser med barn är detta definitivt bland de bästa sakerna att göra i Stockholm! Junibacken är en underbar plats för familjer och fans av Astrid Lindgrens tidlösa berättelser.  

  1. Kungliga Djurgården: Ge dig ut på utomhusäventyr 

  Ge dig ut på utomhusäventyr på Kungliga Djurgården, en omfattande grönskande park som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. 

  Hyr en cykel och utforska de natursköna stigarna, åk på en avslappnad båttur eller ha en picknick i den lugna omgivningen. Kungliga Djurgården är en perfekt plats för naturälskare och utomhusentusiaster som söker avkoppling eller aktiva aktiviteter i Stockholm.

  Kungliga Djurgården

  1. Stockholms tunnelbanekonst: Upptäck konst under jorden 

  Upplev de unika konstinstallationerna i Stockholms tunnelbanesystem, ofta kallad "världens längsta konstgalleri". När du reser med tunnelbanan kommer du att stöta på fängslande konstverk av olika konstnärer som förvandlar din dagliga pendling till en konstnärlig resa. 

  Upptäck det varierade utbudet av skulpturer, målningar och installationer som pryder tunnelbanestationerna och tillför skönhet och kreativitet till Stockholms stadsmiljö.

  Metro Art Stockholm

  1. Vaxholm: Fly till den pittoreska skärgården 

  Letar du efter saker att göra i Stockholm som är mer kopplade till naturen? Ge dig av från den livliga staden och bege dig till Vaxholm, en pittoresk ö i Stockholms skärgård. Utforska den charmiga staden, promenera längs strandpromenaden och besök Vaxholms Fästning, ett historiskt landmärke som härstammar från 1500-talet. 

  Njut av den idylliska atmosfären, smaka på lokala rätter och andas in den friska havsluften. Vaxholm erbjuder en fridfull reträtt och en glimt av den förtrollande skönheten i Stockholms skärgård.

  Vaxholm, Stockholm

  1. Gustav III:s paviljong: Steg in i en 1700-tals reträtt 

  Besök Gustav III:s paviljong, en utsökt kunglig reträtt belägen i Haga Park. Beundra den nyklassicistiska arkitekturen, promenera genom de vackert anlagda trädgårdarna och fördjupa dig i den fridfulla stämningen i denna 1700-tals oas. Gustav III:s paviljong är en dold pärla som erbjuder en lugn reträtt från stadens stress och brus i Stockholm. 

  1. Strandvägen: Promenera längs den ikoniska boulevarden 

  Ta en avslappnad promenad längs Strandvägen, Stockholms ikoniska boulevard. Förundra dig över den eleganta arkitekturen, som är kantad av ståtliga byggnader och exklusiva butiker. Njut av shoppingterapi, avnjut en måltid på någon av restaurangerna vid vattnet eller koppla bara av vid hamnen och titta på båtarna som passerar. 

  Strandvägen representerar den sofistikerade charm som Stockholm har att erbjuda och är ett måste-besökt resmål för besökare.

  Strandvägen, Stockholm

  1. Kungliga Dramatiska Teatern: Upptäck svensk teater 

  Vår lista över saker att göra i Stockholm skulle inte vara komplett utan teater! Fördjupa dig i den svenska teaterns värld på Kungliga Dramatiska Teatern. Delta i en fängslande pjäs eller föreställning av hyllade skådespelare och upplev den svenska dramatikens konst i sin bästa form. 

  Kungliga Dramatiska Teatern, även känt som Dramaten, har ett långvarigt rykte för sina enastående produktioner och är en kulturell juvel i hjärtat av Stockholm. 

  1. Rosendals Trädgård: Koppla av i en vacker trädgård 

  Fly den livliga staden och hitta lugn i Rosendals Trädgård, en fantastisk trädgårds-oas på Djurgården. Ta en avslappnad promenad genom de frodiga trädgårdarna, njut av de levande färgerna och dofterna från blommande blommor och njut av en kopp kaffe i det charmiga kaféet. Rosendals Trädgård erbjuder en fridfull tillflyktsort där du kan återknyta kontakten med naturen och förnya dina sinnen. 

  1. Nationalmuseum: Uppskatta svensk konst och design 

  Upptäck Sveriges rika konstnärliga arv på Nationalmuseum. Beundra en omfattande samling av svensk konst, inklusive verk av kända målare som Carl Larsson och Anders Zorn. 

  Utforska museets gallerier dedikerade till dekorativ konst, design och tillämpad konst. Nationalmuseum ger en omfattande översikt över svensk konstnärlig uttryck genom historien. Om du älskar konst är detta definitivt en av de bästa sakerna att göra i Stockholm! 

  1. Östermalmshallen: Njut av gastronomiska läckerheter 

  Förnöj dina smaklökar på Östermalmshallen, en livlig matmarknad som erbjuder ett brett utbud av gourmetdelikatesser. Provsmaka hantverksmässiga ostar, njut av färskt skaldjur och smaka på smakerna av svensk matlagning. Från traditionella rätter till internationella specialiteter är Östermalmshallen en fristad för matentusiaster och ett måste-besökt resmål för gastronomiska läckerheter. 

  1. Söderhallarna: Utforska en livlig matmarknad 

  Fördjupa dig i den livliga atmosfären på Söderhallarna, en pulserande matmarknad i Södermalm. Bläddra bland stånden som erbjuder ett varierat utbud av kulinariska läckerheter, från färska råvaror till internationell gatukost. Upplev den levande energin, smaka på unika smaker och njut av den livliga atmosfären på denna matmarknad i Stockholm. 

  1. Stockholms kanaler: Ta en charmig båttur 

  Ge dig ut på en charmig båttur och utforska Stockholms pittoreska kanaler. Kryssa längs de fridfulla vattenvägarna, passerar charmiga broar och beundra den vackra vattenfrontsarkitekturen. 

  Lär dig om stadens historia och sevärdheter när du glider genom kanalerna. En båttur erbjuder ett avkopplande och naturskönt sätt att upptäcka skönheten i Stockholm från ett annat perspektiv.

  Aktiviteter i Stockholm

  1. Storkyrkan: Besök Stockholms äldsta kyrka 

  Stig in i Storkyrkan, Stockholms äldsta kyrka, och förundra dig över dess medeltida storhet. Beundra den magnifika skulpturen Sankt Göran och Draken, utforska de utsmyckade kapellen och upptäck den rika historien inom dess väggar. Storkyrkan är en andlig och arkitektonisk skatt som återspeglar Stockholms kulturella arv.

  stockholm-Storkyrkan

  1. Kungsträdgården: Njut av naturen mitt i stan 

  Fly stadens brus i Kungsträdgården, en grönskande park mitt i hjärtat av Stockholm. Ta en avslappnad promenad bland de färgglada blommorna och träden, slappna av på de vidsträckta gräsmattorna eller sätt dig bara ner och människo- titta. Kungsträdgården är en fridfull oas där du kan återknyta kontakten med naturen och njuta av den lugna atmosfären. 

  Du kan också ge dig ut på ett campingäventyr i den pittoreska naturen. Det finns gott om campingplatser i Stockholm som hjälper dig att upptäcka gömda sjöar, fridfulla skogar och fantastiska landskap bara en kort bit från staden. Upplev naturens stillhet och skönhet samtidigt som du skapar oförglömliga minnen under den stjärnklara svenska himlen!

  Kungsträdgården

  Upptäck de bästa aktiviteterna i Stockholm!

   Kom ihåg att hyra en husbil i Sverige dig möjlighet att kombinera bekvämligheten med stadens attraktioner med friheten att utforska den omgivande naturskönheten i din egen takt. Tillbringa dagen med att upptäcka det livliga stadslivet och dra dig tillbaka till lugnet på en campingplats på kvällen. Det bästa av båda världar! 

  Stockholm erbjuder ett brett utbud av spännande aktiviteter och sevärdheter för besökare att njuta av. Från historiska landmärken till kulturella institutioner, vackra parker och livliga marknader finns det något för alla i denna fängslande stad. 

  Planera ditt besök i Stockholm och ge dig ut på en oförglömlig resa fylld med minnesvärda upplevelser, läcker mat och den varma gästfriheten hos det svenska folket.   Ge dig av på ett äventyr!

  Oslagbara priser. Utmärkt kundservice.

  BOKA NU
  Moose
  Campervan Sweden Logo BOOKA