Bästa platserna att besöka i Sverige

Platser att besöka i Sverige

blog authorBy Johanna Hansen shield verification Verified Expert

  Sverige erbjuder ett brett utbud av destinationer för alla typer av resenärer. Från Stockholms livliga gator till fridfulla skärgårdar och norrsken i Lappland finns det något för alla. Den här guiden tar upp de bästa platserna att besöka i Sverige, och ger värdefulla insikter och tips för din resa.

  Stockholm: Huvudstaden

  Stockholm: Det bästa stället att besöka i Sverige

  Gamla Stan (Gamla stan)

  Gamla Stan, hjärtat av Stockholm, är en av de största och bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Europa. Vandra genom dess smala kullerstensgator, besök det kungliga palatset och utforska de färgglada byggnaderna som går tillbaka till 1200-talet.

  Vasamuseet

  Vasamuseet inrymmer den enda nästan helt intakta 17:an sekelskepp som någonsin har räddats. Det är ett extraordinärt stycke historia som ger en inblick i Sveriges maritima förflutna.

  Djurgården

  Djurgården är en ö i centrala Stockholm som erbjuder en blandning av grönområden, museer och nöjesparker. Besök Skansen, världens äldsta friluftsmuseum, och ABBA-museet för en rolig och informativ upplevelse.

  För fler aktiviteter, kolla in vår guide på saker att göra i Stockholm.

  Göteborg: En kustnära pärla

  Göteborg: En kustnära pärla

  Lisebergs nöjespark

  Liseberg är en av de mest populära nöjesparkerna i Skandinavien, som erbjuder spännande åkattraktioner, konserter och vackra trädgårdar. Det är ett måste för familjer och äventyrssökande.

  Skärgården

  Göteborgs Skärgård består av över 20 öar, var och en erbjuder unika upplevelser. Njut av kajakpaddling, simning och utforska de charmiga fiskebyarna.

  Universeum

  Universeum är ett vetenskapscenter i Göteborg där besökare kan utforska regnskogen, havsområdena och rymdutställningar. Det är ett bra pedagogiskt resmål för både barn och vuxna.

  För fler aktiviteter, kolla in vår guide på saker att göra i Göteborg.

  Malmö: En blandning av historia och modernitet

  Malmö: A Blend of History and Modernity

  Turning Torso

  Turning Torso är en nyfuturistisk bostadsskyskrapa och den högsta byggnaden i Skandinavien. Dess unika design och fantastiska vyer gör det till ett landmärke som du måste se.

  Malmö Slott

  Malmö Slott går tillbaka till 1500-talet och rymmer nu museer och utställningar om stadens historia, konst och naturhistoria.

  Folkets Park

  Folkets Park är en av de äldsta offentliga parkerna i världen, som erbjuder grönområden, lekplatser och olika kulturevenemang under hela året.

  För fler aktiviteter, kolla in vår guide på saker att göra i Malmö.

  Norra Sverige: Natur och äventyr

  Norra Sverige: Natur och äventyr

  Svenska Lappland

  Svenska Lappland är ett vinterlandskap, perfekt för att bevittna norrskenet och uppleva traditionell samisk kultur. Aktiviteter inkluderar hundspann, isfiske och att bo på ett ishotell.

  Kiruna

  Kiruna är känt för sitt unika läge inom polcirkeln och sin närhet till Icehotel i Jukkasjärvi. Staden flyttar också på grund av gruvdrift, vilket gör detett fascinerande fall av stadsplanering.

  Abisko nationalpark

  Abisko nationalpark är en av de bästa platserna att se norrskenet och erbjuder utmärkta vandringsleder, särskilt Kungsleden (Kungen’ s Trail), som börjar här.

  Södra Sverige: Historiska platser och kustnära skönhet

  Södra Sverige: Historiska platser och kustnära skönhet

  Ystad

  Ystad är en pittoresk stad känd för sin välbevarade medeltida arkitektur och som inramning för Henning Mankells Wallander-serie. Promenera genom dess charmiga gator och besök Ystad Abbey.

  Österlen

  Österlen är en region i södra Sverige känd för sina böljande kullar, äppelodlingar och sandstränder. Det är ett perfekt resmål för en fridfull tillflyktsort.

  Kalmar

  Kalmar har en rik historia med attraktioner som Kalmar slott, ett renässansslott som spelade en betydande roll i Sveriges förflutna. Staden är också en port till ön Öland.

  Gotland: En ö av historia och naturlig skönhet

  Gotland: En ö av historia och naturskönhet

  Visby

  Visby, en UNESCO: s världsarvslista, är den bäst bevarade medeltida staden i Skandinavien. Dess historiska murar, torn och kullerstensgator ger en inblick i det förflutna.

  Fårö

  Fårö är en liten ö norr om Gotland känd för sina unika klippformationer, kända som raukar, och dess kopplingar till kända filmaren Ingmar Bergman.

  Lilla Varholmen

  Ön Lilla Varholmen erbjuder vackra stränder och natur reservat, vilket gör det till en utmärkt plats för avkoppling och utomhusaktiviteter.

  Svenska skärgårdarna

  Svenska skärgårdarna

  Stockholms skärgård

  Stockholms skärgård består av cirka 30 000 öar och holmar , erbjuder otaliga möjligheter för båtliv, fiske och utforska pittoreska byar. Det är en idealisk tillflyktsort från staden.

  Göteborgs skärgård

  Göteborgs skärgård är uppdelad i norra och södra delar , var och en med sin distinkta charm. Den södra delen är bilfri och perfekt för sköna promenader och cykelturer.

  Bohuslän

  Bohuslän på västkusten är känd för sina karga klippor, fiskebyar och skaldjur. Besök staden Smögen för dess livliga atmosfär och träpromenad.

  Sverige erbjuder en mängd upplevelser, från sina historiska städer och fridfulla öar till sina majestätiska naturlandskap. Oavsett om du är en stadsutforskare, en naturälskare eller en historiefantast, hittar du något att älska i Sverige. Planera din resa för att utforska de bästa platserna att besöka och skapa oförglömliga minnen i detta vackra skandinaviska land. Om du planerar en roadtrip, överväg en husbilsuthyrning i Stockholm för att förbättra ditt äventyr och utforska Sverige i din egen takt.

  Vanliga frågor

  Vilken del av Sverige ska jag besöka?

  Det beror på dina intressen. För historia och kultur besök Stockholm och Göteborg. För natur och äventyr, bege dig till Swedish Lapland eller skärgårdarna.

  Vilken är Sveriges vackraste plats?

  Många anser Stockholms skärgård och Norrsken i Lappland bland de vackraste sevärdheterna i Sverige.

  Vilken är den mest besökta staden i Sverige?

  Stockholm är den mest besökta staden i Sverige, känd för sin pulserande kultur, historiska platser och vackra strandpromenader.

  Är Sverige ett billigt ställee att besöka?

  Sverige anses i allmänhet inte vara en budgetdestination, men det finns sätt att spara pengar på, som att använda kollektivtrafik, bo på vandrarhem eller campingar och njuta av gratis natur attraktioner.  Ge dig av på ett äventyr!

  Oslagbara priser. Utmärkt kundservice.

  BOKA NU
  Moose
  Campervan Sweden Logo BOOKA